neděle 3. listopadu 2013

Zapečená jednohubky s pyré z červené řepy a kozím sýrem

Ingredience:
(20 malých jednohubek)

2 celozrnné střední bagety
4 střední bulvy červené řepy
100g kozího sýra s plísní 
1-2 stroužky česneku
pepř
sůl

Červené řepy oloupejte a uvařte ve vodě do měkka. Trvá to zhruba 30 minut. Záleží na velikosti řepy.

Řepu rozkrájejte na menší kousky a vložte do misky. Rozmixujte na hladké pyré. Přidejte 1-2 stroužky česneku - přidávejte ho raději opatrně, ať není výsledné pyré příliš česnekové. Poté dochuťte solí a pepřem.

Bagetu nakrájejte na plátky a namažte řepovou pomazánkou. Na každý kousek bagety položte plátek kozího sýra.

Dejte zapéct do vyhřáté trouby na 200°C na asi 7 minut. 

Ihned podávejte se sklenkou dobrého vína.