úterý 30. července 2013

Patizon plněný mletým masem

Patizon je malá tykev. Chutná obdobně jako cuketa a také se tak připravuje.



Ingredience:
(4 osoby)

4 patizony
250 g mletého masa
1 velká cibule
4 stroužky česneku
bazalka
olej
pepř 
sůl

Troubu předehřejte na 180°C. V pánvi orestujte na oleji cibulku dozlatova. Přidejte maso a zprudka opečte - nemusí být zcela udělaní, jelikož jej budete ještě zapékat v troubě. 

Patizony řádně vydlabte, aby byla slupka, co nejtenčí (je třeba být opatrný). Na závěr do pánve přidejte najemno nakrájený vnitřek patizonu a krátce ještě orestujte. Dochuťte solí, pepřem, bazalkou a rozetřeným česnekem. 

Vzniklou směsí naplňte vydlabané patizony a pečte 25-30 min, dokud slupka lehce nezezlátne. 

Podávala jsem s tvarohovým dresingem - 250g polotučného tvarohu, 2 lžíce dijonské hořčice, řeřicha, pažitka, troška cukru, pepř a sůl.