Ingredience:
(4 osoby)
4 patizony
250 g mletého masa
1 velká cibule
4 stroužky česneku
bazalka
olej
pepř
sůl
Troubu předehřejte na 180°C. V pánvi orestujte na oleji cibulku dozlatova. Přidejte maso a zprudka opečte - nemusí být zcela udělaní, jelikož jej budete ještě zapékat v troubě.
Patizony řádně vydlabte, aby byla slupka, co nejtenčí (je třeba být opatrný). Na závěr do pánve přidejte najemno nakrájený vnitřek patizonu a krátce ještě orestujte. Dochuťte solí, pepřem, bazalkou a rozetřeným česnekem.
Vzniklou směsí naplňte vydlabané patizony a pečte 25-30 min, dokud slupka lehce nezezlátne.
Podávala jsem s tvarohovým dresingem - 250g polotučného tvarohu, 2 lžíce dijonské hořčice, řeřicha, pažitka, troška cukru, pepř a sůl.