Zdroj: http://en.pastazara.com/bronze-drawn-durum-wheat-semolina-pasta/cavatappi-en |
Těstoviny Cavatappi jsou středně tlusté spirálky - v podstatě jsou to zakroucené makarony do dutých spirálkových trubek, které se krásně obalí omáčkou. V Itálii se využívají zejména ke klasickým omáčkám - rajčatová, s bazalkovým pestem...
Ingredience:
(4 osoby)
500g těstovin Cavatappi
1 konzerva tuňáka - lepší jsou kousky než drcený
2 středně velké cukety
1 velká červená paprika
2 střední cibule
4 lžíce rajčatového protlaku
olivový olej
bazalky
pepř
sůl
Dejte vařit vodu na těstoviny, dobře ji osolte a mezitím si připravte omáčku.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a papriku na tenké proužky. Zhruba 5 minut restujte v pánvi na olivovém oleji, než zelenina zezlátne a trochu změkne. Poté přidejte rajčatový protlak a opět chvíli restujte. Protlak se zbaví štiplavé chuti.
Cuketu omyjte, loupat není třeba a je-li příliš velká vykrájejte zevnitř semínka. Nakrájejte ji na malé kostičky a přihoďte do pánve k zelenině.
V průběhu přípravy omáčky dejte vařit těstoviny. V závěru do omáčky přidejte tuňáka (stačí, aby se prohřál), jednu naběračku vody z těstovin, dochuťte solí, pepřem a bazalkou nasekanou na větší kousky.
Těstoviny slijte a smíchejte s omáčkou.
PS: Ke každým těstovinám je nejlepší dát si skleničku vína, to pozvedne celou Vaši večeři na krásnou závěrečnou tečku celého dne:)