úterý 5. března 2013

Quesadilla

Quesadilla [kesadilja] - mexická specialita, která potěší Vaše chuťové buňky. Pokud jste ještě mexickou kuchyni neochutnali, určitě tento recept zkuste a budete mile překvapeni. Všechny suroviny jsou běžně dostupné v každém supermarketu.

Ingredience:
(2 osoby)

4 tortilly
2 kuřecí prsa
2 rajčata
100g sýru cheddar
několik jarních cibulek či zelená část pórku
1-2 chilli papričky či feferonky (podle toho jak máte rádi jídlo pálivé)
korinadrová nať - malý svazeček
zakysaná smetana
olej
pepř
sůl

Kuřecí prsa očistěte, lehce naklepejte, osolte a opepřete. Můžete lehce obalit v hladké mouce, aby maso získalo kůrčičku. Maso opečte v pánvi na rozpáleném oleji. Vyndejte na vedlejší talíř.

Z rajčat vyberte celou dužninu a nakrájejte na malé kostičky, smíchejte společně s koriandrovou natí. Jarní cibulku či pórek na kolečka a feferonky na malé kousky. Kuřecí maso též rozkrájejte na úzké plátky.

Pánev rozpalte (BEZ OLEJE! použijte pouze suchou pánev) a na ní položte tortillu. Na její polovinu položte plátek či dva sýra (pokud máte sýr v celku tak jej nastrouhejte a tortillu posypejte), plátky masa, zasypte rajčaty, cibulkou a chilli papričkami.

Volnou polovinu tortilly přehněte přes tu naplněnou a několik minut nechte opékat. Dávejte pozor, aby se vám nepřipálila. Tortilla má chytit zlatavě-hnědou barvu. Obraťte a nechte opět chvíli opéci. Tato část bude trvat o něco kratší čas.

Podávejte společně se zakysanou smetanou a guacamole. Já jsem chtěla guacamole udělat dnes také, ale koupila jsem avokádo, které bylo vevnitř shnilé, takže jsem ho musela vyhodit :/ Výběr avokáda je oříšek, jelikož do něj nevidíte. Mělo by být hnědé, zelené je ještě nedozrále. Koupíte-li zelené avokádo, za několik dní vám doma dojde.