pondělí 4. března 2013

Aglio olio e peperoncino - Špagety s česnekem a feferonkou

V jednoduchosti je krása. V tomto receptu není potřeba spousta surovin, ale jen čtyři. Snažte se je proto neošidit, jelikož jídlu dají opravdovou chuť. 

Ingredience:
(2 osoby)

300g špaget (výborné jsou Barilla)
8 stroužků česneku
2 červené feferonky
petrželka -tu jsem bohužel neměla, tak jsem použila zbytek rukoly
olivový olej
pepř
sůl

Špagety uvařte dle návodu al dente.

Česnek nakrájejte na plátky a feferonku na malé kostičky. Osmahněte dosklovata (na mé fotce je už trochu hnědší, proto ho raději sundejte z ohně dříve) a dejte z ohně. Do pánve nalijte několik lžic vody z hrnce ze špaget, těstoviny pak nebudou suché.

Špagety slijte a smíchejte v pánvi s česnekem a feferonkami a nakrájenou hrstí petrželky.

Můžete podávat posypané sýrem, ale už to nebudou pravé Aglio olio e peperoncino.