čtvrtek 28. února 2013

Bramborová kaše s křupavou kořenovou zeleninou

Bramborová kaše je výbornou přílohou. Ale je to už trochu nuda, nemyslíte? Co ji takhle ozvlášnit křupavou zeleninkou? Tato inovace ji prospěje a každého strávníka překvapí! Velmi mile překvapí!

Ingredience:
(4 osoby)

600 g brambor
vlažné mléko dle potřeby
50 g másla 
větší mrkev
petržel
sůl

Brambory oloupejte a dejte vařit. 

Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na velmi malé kostičky. Co nejmenší se vám povede. Tomuto způsobu krájení se říka brunoise [brunoa]. V pánvi si rozehřejte kousek másla a zeleninu na středním plameni 10 minut restujte.

Uvařené brambory slijte a pomocí šťouchadla začněte zpracovávat. Přidejte máslo nakrájené na kostky a přilévejte mléko dle potřeby. Vytvořte hebkou kaši. Můžete použít i elektrický šlehač.

Orestovanou zeleninu smíchejte s hotovou kaší.

Podávejte s masem či rybou. Inspirujte se u mě na blogu, kde jsem k této kaši podávala lososa s omáčkou beurre blanc.