neděle 30. září 2012

Tuňáková pomazánka

Co dát na krajíc chleba či pečivo? Jako nejjednodušší varianta je kousek uzeniny či sýra. Avšak jíst pořád to samé dokola je trochu nuda a člověka to brzy omrzí. Začali jsme teď doma praktikovat výrobu různých domácích pomazánek. A můžu říci, že je to boží. Nejenže spotřebujeme, co v lednici přebývá, ale zároveň ochutnáváme nové propojení chutí.

Ingredience:
(4 osoby)

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
100 ml majonézy 
2 jarní cibulky
1 lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
lžička citrónové šťávy (nemusí být)
pepř
sůl 

Cibulky pokrájíme a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme. Dochutíme solí a pepřem. Nejideálnější je rybičky podávat na čerstvém chlebu.