Pokud vám zůstane od oběda uvařená čočka, je nejlepší z ní uvařit čočkovou polévku. V začínajícím podzimním sychravém počasí přijde každá polévka vhod. Zahřeje a zasytí.
Ingredience:
(4 osoby)
200g uvařené čočky
4 rajčata
1 cibule
petrželová nať
máslo
hladká mouka
ocet
pepř
sůl
chléb na chlebové krutóny - může být i starší
Nejprve vytvoříme cibulovou jíšku. Na másle osmahněte dosklovata najemno nakrájenou cibuli. Poté zasypte 2 lžícemi hladké mouky a nechte zezlátnou.
Zalijte 1,5 litrem vody a vložte uvařenou čočku a rajčata nakrájená na kostičky. Provařte asi 15 minut.
Na závěr přidejte nasekanou petrželovou nať. Dochuťte octem, solí a pepřem.
Podávejte s chlebovými krutony. (Chléb nakrájejte na menší kostičky a osmažte na oleji.)