úterý 29. listopadu 2011

Bruschetta Di Pomodori

Bruschetta [brusketa] je vlastně taková italská topinka, která se dá čímkoliv doplnit. Hlavní ingrediencí pro její přípravu je bílé pečivo (např. bageta, ciabatta či foccacia), kvalitní olivový olej a česnek.
Zcela jistě nám v chmurném listopadové dni vnese do našich domovů. alespoň trochu vzpomínek ze slunečné dovolené v Itálii. Příprava je tak snadná a zvládnout to i ti, kteří jsou kuchařením zcela nepolíbení.

Ingredience:
(4 osoby)

1-2 bílé bagety
4 větší rajčata
olivový olej
hrst bazalky
2 stroužky česneku
pepř
sůl

Bagetu nakrájíme na plátky a lehce potřeme olivovým olejem. Dáme do rozehřáté trouby na 5-8 minut na rozpečení, aby bageta zezlátla.

Mezitím si omyjeme rajčata, odstraníme "bubáky" i semínka (je to důležité, pokud bychom je tam nechali, bude rajčatové směs příliš vodnatá a bageta se rozmáčí). Nakrájíme je na malé kostičky a v míse smícháme s čerstvou nasekanou bazalkou, olivovým olejem, solé a pepřem. Můžeme přidat i 1-2 najemno nasekané stroužky česneku.

Bagetu podáváme ještě teplou. Nejprve ji potřeme zlehka česnekem a poté na ni rozprostřeme ochucená rajčata. Můžeme ještě vylepšit parmazánem či mozzarellou.