Dá se vymyslet nekutečně mnoho variací špaget. Většinou improvizuju a vařím, co dům dál. A takhle vlastně vznikli i tyto špagety. Byly hotové během chvilky a já se po nich mohla utlouct.
Ingredience:
(4 osoby)
200-300 g slaniny
1 větší brokolice, popř. mražená
1 větší cibule
olej
špagety
pepř
sůl
Postup:
Špagety uvaříme dle návodu a během té doby si připravíme zbytek. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vložíme do hrnce. Košťál zpracovávám též. Stačí jen okrájet vrchni slupku a nadrobno nakrájet (1-2cm kousky). Vaříme 10 minut.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a restujeme v pánvi. Oleje dejte jen minimálně, slanina pustí tuk. Až je cibulka zlatavá, vhodíme nakrájenou slaninu a ješte chvíli restujeme.
Brokolici slijeme a propláchneme ve studené vodě. Tím neztratí svoji krásně zelenou barvu a rozzáří nám pokrm. Přidáme do slaninového základu společně s uvařenými špagetami. Promícháme a dochutíme.
Zdobíme mozzarelou (lepší než ji nakrájet je ji natrhat) a čerstvou bazalkou.