Ingredience:(4 osoby)
200 ml smetany ke šlehání (s minimálně 30% tuku)
3 žloutky
2-3 lžíce cukru
broskev
cukr na přípravu karamelu
- V misce nad párou ve vodní lázní pomalu asi 5 minut míchejte žloutky s cukrem, dokud nevznikne hustší hmota.
- Ve vedlejší misce vyšlehejte smetanu.
- Do šlehačky zamíchejte zchladlou směs ze žloutků a cukru. Kdyby byly žloutky teplé, našlehaná smetana se rozteče.
- Smíchané ingredience naplňte do misky a dejte zamrazit. Minimální doba je 3 hodiny. Záleží i na množství v miskách.
- Broskev nakrájejte na kousky a dejte na pánev.
- Zasypte cukrem a čekejte než cukr zkaramelizuje.
- Zalijte trochou vody a vše ještě několikrát promíchejte.
- Parfait vyklepněte z mističek na talíř. Pomůže, když je na chvíli ponoříte do vroucí vody a nožem lehce objedete okraje misky.
- Přelijte zkaramelizovanou broskví a podávejte.