úterý 3. května 2011

Conchiglioni zapečené s ricottou, špenátem a parmazánem



Ingredience:

(4 osob)


500g Conchiglioni (velké mušle)
400g čerstvého nebo mraženého listového špenátu
250g ricotty (jemný italský tvaroh)
250ml rajčatového protlaku
150ml smetany
150g panchety (lze nahradit slaninou)
150g parmazánu
1-2 bochánky mozzarelly
čerstvá bazalka
olivový olej



  • Do osolené vroucí vody vhoďte těstoviny. 
  • Uvařte al dente. 
  • Mezitím si na pánvi zlehka orestujte špenát, do kterého poté přimíchejte ricottu, nahrubo nasekanou bazalku a část nastrouhaného parmazánu. Dochuťte solí a pepřem.
  • Panchetu  nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi. 
  • Uvařené mušle narovnejte do olejem vymazané zapékací misky, aby tam hezky seděly jedna vedle druhé. 
  • Začněte postupně plnit špenátem smíchaným s ricottou. Až budou všechny conchigliette naplněné, zasypte je opečenou panchetou.
  • V misce si smíchejte rajčatový protlak se smetanou, kterým přelijte každou mušli. 
  • Na závěr posypejte nastrouhaným parmazánem a natrhejte mozzarellu na menší kousky, které poklaďte navrch. 
  • Přiklopte poklici a dejte zapéct na 15-20 minut do předehřáté trouby. Chvíli před koncem odkryjte poklici. Ozdobte čerstvou bazalkou.