Ingredience:
(4 osob)
500g Conchiglioni (velké mušle)
400g čerstvého nebo mraženého listového špenátu
250g ricotty (jemný italský tvaroh)
250ml rajčatového protlaku
150ml smetany
150g panchety (lze nahradit slaninou)
150g parmazánu
1-2 bochánky mozzarelly
čerstvá bazalka
olivový olej
- Do osolené vroucí vody vhoďte těstoviny.
- Uvařte al dente.
- Mezitím si na pánvi zlehka orestujte špenát, do kterého poté přimíchejte ricottu, nahrubo nasekanou bazalku a část nastrouhaného parmazánu. Dochuťte solí a pepřem.
- Panchetu nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi.
- Uvařené mušle narovnejte do olejem vymazané zapékací misky, aby tam hezky seděly jedna vedle druhé.
- Začněte postupně plnit špenátem smíchaným s ricottou. Až budou všechny conchigliette naplněné, zasypte je opečenou panchetou.
- V misce si smíchejte rajčatový protlak se smetanou, kterým přelijte každou mušli.
- Na závěr posypejte nastrouhaným parmazánem a natrhejte mozzarellu na menší kousky, které poklaďte navrch.
- Přiklopte poklici a dejte zapéct na 15-20 minut do předehřáté trouby. Chvíli před koncem odkryjte poklici. Ozdobte čerstvou bazalkou.