pondělí 17. listopadu 2014

Králík na hořčici a smetaně

Ingredience:
(4 porce)

4 stehýnka z králíka
4 lžíce dijonské hořčice
100g změklého másla
200 ml smetany
1 cibule
tymián
pepř
sůl

Cibuli nakrájejte na klínky a vložte do pekáčku ve kterém budete králíka péct. 

Králíka očistěte, opepřete a osolte. Položte na cibuli do pekáčku.

V misce smíchejte dijonskou hořčici, změklé máslo, smetanu a tymián. Vzniklou kaší potřete králičí stehýnka ze všech stran.

Vložte do předehřáté trouby a pečte přikryté na 160°C zhruba 2 hodiny. Občas maso zkontrolujte a potřete omáčkou vznikající v pekáčku.

Podávejte s bramborovou kaší s křupavými kostičkami mrkve a petržele či bagetou.