středa 21. listopadu 2012

Salát Nicoise

Ingredience:

(4 osoby)

500 g větších brambor
250 g zelených fazolek
menší ledový salát
velká hrst černých oliv
200 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
4 vejce 

zálivka:
4 lžíce majonézy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné francouzské hořčice
1 lžíce oleje
pepř
sůl

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Doba vaření se pohybuje mezi 25-30 minutami. Během té doby očistěte fazolky, pokud je máte čerstvé, mražené nemusíte. Uvařte je v mírně osolené vody(8-10 minut). Stejně dlouho trvá i vaření vajíček. 

Ingredience na zálivku smíchejte v misce.

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, smíchejte s uvařenými fazolkami, natrhanými listy ledového salátu a olivami. Lehce promíchejte se zálivkou. Dochuťte solí a pepřem.

Nandejte na talíř a poklaďte navrch kousky tuňáka a uvařené rozčtvrcené vajíčko.