neděle 14. srpna 2011

Francouzské MENU

Francouzská kuchyně je pojmem ve světě gastronomie. Dokonce byla v listopadu roku 2010 byla přidána organizací UNESCO na světový seznam nemateriálního kulturního dědictví UNESCO. Je opravdu jedinečná. Francouzská kuchyně se vyvíjela celá staletí a prošla mnoha společenskými a politickými změnami, které zanechali stopu i ve světě gastronomie. Vychází ze svých starých kořenů a zároveň čerpá inspiraci z moderního gastronomie.
Obdivuji jak si vždy Francouzi dokáží udělat čas na jídlo. Zapomenou na okolní svět a jen vychutnávájí přítomné okamžiky s jídlem a blízkými. Je normální, se každý večer sejít a společně s rodinou povečeřet. Kéž by se i u nás něco v tomto směru změnilo...

Francouzské menu:

Zeleninová potage (Le potage aux légumes)
Králík na hořčici a rozmarýnu (Le lapin a la moutarde et romarin)
Meringue s pomerančem (La meringue a l´orange)