K obědu jsem připravila cizrnový salát a co mi zbylo na pánvi jsem jednoduše smíchala se zbylou cizrnou, chvilku povařila a výborný krém je na světě.
Ingredience:
(4 osoby)
(4 osoby)
300g cizrny
5 větších rajčat
velká cibule
svazek petržele
2 lžičky naloženého pepře (lze nahradit mletým pepřem)
olivový olej
půl lžičky chilli
pepř
sůl
Postup:
- Cizrnu namočíme na 10-12 hodin do vody. Poté vaříme přibližně hodinu.
- Cibuli nakrájíme na větší kousky a orestujeme na olivovém oleji. Až cibule zezlátne, vhodíme rajčata nakrájená na kostičky a petržel nasekanou najemno. Chvíli podusíme.
- Na závěr přidáme naložený pepř nasekaný na menší kousky a šunku nakrájenou na úzké plátky.
- Rajčatovou směs přidáme do uvařené cizrny (nesléváme vodu) a 5 minut povaříme.
- Pomocí tyčového mixéru vytvoříme krém. Pokud by byl moc hustý, dolijeme jej vodou. Dochutíme chilli, pepřem a solí.