úterý 24. května 2011

Papas arrugadas - kanárské brambory

Papas arrugadas - malé kanárské brambory vařené ve šlupce s množsvím soli. Na Kanárech se podávají ke všemu. K rybám, mořským plodům, masu nebo jen tak. Vždy jsou doplněny tradičními omáčkami mojo verde a mojo rojo. Dokonalá souhra chutí. V jednoduchosti je krása. A čím více jídla jsem ochutnala, tím více s tím mohu souhlasit. Stačí jen málo surovin, které se precizně připraví a my si můžeme pochutnávat na jedinečné podstatě dané chuti. V tom je vlastně i krása těchto brambor. Nic složitého. Jen prosté brambory s jemnou solnou krustičkou. Ale budete vrnět blahem...

Ingredience:
menší brambory
voda
sůl

Postup:
Brambory očistíme pod tekoucí vodou, aby nebyly od hlíny. Vložíme do vody, aby všechny byly ponořeny. Vsypeme sůl - na tři díly vody dáme jeden díl soli. Vaříme 20-25 min. Poté se nám na bramborech vytvoří krustička ze soli. Podáváme s omáčkami mojo.