neděle 10. dubna 2011

Tortilly plněné zeleninovým salátem

Ingredience:


hlávka salátu (nejraději používám ledový, dubový nebo může být i hlávkový)
4 rajčata (zbavená zrníček)
4 lžíce majonézy
6 lžic jogurtu
mozzarella
4 tortilly
pepř
cukr
sůl


  • Hlávku salátu natrhejte na menší kousky, rajčata pokrájejte na malé kostičky a vložte do mísy. Přidejte majonézu s jogurtem a hrubě nastrouhanou mozzarellu (přejeďte mozzarellou přes celé struhadlo od shora dolů a vzniknout dlouhé nudličky). Vše promíchejte a zlehka osolte, opepřete a přisypte lžičku cukru.
  • Tortilly vložte na 5 minut do rozehřáté trouby, aby změkly. Můžeme využít i mikrovlnou troubu. Tortilly nejprve lehce pokapejte vodou (stačí velmi málo). V té ohřejte tortilly po dobu asi 10-15 sekund na plný výkon. Z mikrovlnky však daleko rychleji chladnou a tím pádem ztrácejí i svoji ohebnost.


Pro milovníky masa, kterým by salát nestačil doporučuji na olivovém oleji orestovat kuřecí maso pokrájené na úzké nudličky. Stačí dochutit jen solí a pepřem. Ještě teplé přidat do tortilly se salátem