úterý 16. dubna 2013

Restovaná zelenina s ančovičkovým dresingem

Zeleniny máme doma vždy spoustu. A když chci udělat rychlou teplou večeři. Rozpálím pánev s olivovým olejem na něm nakrájenou zeleninu orestuji a je to. Ančovičkový dresing byl pak jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Ingredience:
(2 osoby)

2 středně velké cibule
4 střední žampiony
4 rajčata
malá cuketa
100 g špenátu
olivový olej
pepř
sůl


ančovičkový dresink:
6-8 filátek ančoviček
100 ml majonézy
2 lžíce zakysané smetany či jogurtu
1-2 lžíce citrónové šťávy
kůra z 1/2 citrónu
čerstvé bylinky (pokud budete mít) 
pepř


několik brambor - upečte je v troubě jako přílohu - jsou-li nové nemusíte je ani loupat, stačí je dobře omýt a nakrájet na klínky, lehce smíchat s olejem, solí a péci asi 25 minut na 180°C

Zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kousky. Z rajčat vyndejte dužninu, je příliš vodnatá a zelenina by se pak spíše dusila než restovala.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte cibuli, kterou orestujte do sklovata. Následně přidejte rajčata, žampiony a cuketu a dělejte ještě zhruba asi 7-8 minut. Na závěr přidejte špenát, krátce promíchejte, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.

Všechny suroviny na ančovičkový dresing dejte do misky a pomocí tyčového mixéru vytvořte jemný dresing.. Není potřeba dosolovat, jelikož ančovičky jsou sami o sobě dost slané.