neděle 19. srpna 2012

Gnocchi se sametovou brokolicovou omáčkou

Ingredience:
(4 osoby)

větší brokolice
smetana ke šlehání (31%)
100g parmazánu 
mléko
50g másla
balíček gnocchi - můžete udělat i domácí, pokud máte dostatek času
hrst bazalkových lístků
muškátový oříšek
sůl

Brokolici rozkrájejte na růžičky, které omyjeme. Zpracovat můžete i košťál, avšak je potřeba řádně okrájet dřevitou slupku. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte brokolici. Restujte asi 5 min, dokud mírně nezezlátne. Poté přilijte 1-2 dcl vody, osolte a přiklopte pokličkou. Duste 8-10 minut.

Sundejte pokličku, brokolice by měla být uvařená na skus. Přilijte smetanu a trochu mléka. Přidejte natrhanou bazalku, dochuťte solí a muškátovým oříškem.

Gnocchi uvařte dle návodu a smíchejte s připravenou omáčkou. Na závěr posypte najemno nastrouhaným parmazánem.