neděle 31. července 2011

Zelené fazolky s holandskou omáčkou.

Holandská omačka....

...žluťounká, sametově krémová, rozplývající se na jazyku... 
...už při vyslovení těchto dvou kouzelných slůvek se mi začnou sbíhat sliny na jazyku. Pokud jste tedy ještě v životě neochutnali holandskou omáčku. Šupejte do kuchyně a rychle si ji připravte. Je tak jednoduchá a všechny ingredience budete mít doma. Hodí se na jakkoukoliv teplou zeleninu. Budete se olizovat stejně jako já. A věřte, že v rendlíku nezůstane ani kapička.

Nejlépe se šlehá metličkou


Ingredience:
(4 osoby)

600g zelených fazolových lusků
parmazán 

Fazolové lusky očistíme, utrhneme z každé fazolky oba dva konce a propláchne pod vodou. Vložíme do hrnce a vaříme 5-7 minut v osolené vodě.

Během vaření fazolek si připravíme holandskou omáčku.

Uvařené fazolky scedíme a podáváme s omáčkou a bílý pečivem či brambory nebo jen tak. Zdobíme nastrouhaným parmazánem.