Dříve se o něm nemluvilo,a le dnes je tomu jinak. O pangasiusovi se mluví denně. Jak pozitivně, tak i negativně. I ti, co ryby nemusí, se ji naučili jíst. Není cítit rybinou a obsahuje minimum kostí. Toto jsou sice její dvě nesporné výhody, avšak se z ní zcela vytrácí chuť. Je mdlá a proto je nutné ji dobře dochutit.
Ingredience:
(2 osoby)
2 filety pangasiuse
4 rajčata
půl červené papriky
6 větších brambor
střední cibule
olivový olej
máslo
bazalka
kopr
pepř
sůl
Brambory oškrábeme a uvaříme do měkka. Mezitím si na olivovém oleji zesklovatíme cibulku nakrájenou na půlkolečka. Přihodíme nakrájenou papriku a rajčata. Restujeme dohněda,
Pangasia opečeme z obou stran na druhé pánvičce, ve které jsme si rozpustili oříšek másla.
K orestované zelenině přihodíme uvařené brambory nakrájené na kostičky. Do teplého zeleninového salátu přidáme nasekanoé bylinky - kopr a bazalku. Osolíme. Opepříme.
Pangasius na fotce není na fotce v celku, filet se mi při obracéní trochu rozpadl, jelikož byl mražený a obsahoval příliš vody. |