Ingredience:
(4 osoby)
4 stehenní řízky či ořezky z kuřete (zhruba
500g)
velká hrst čerstvých bylinek – bazalka, dobromysl,
pažitka či petržel
2 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce strouhanky
4 plátky cheddaru
1/2 lžičky muškátového oříšku
pepř
sůl
1-2 lžíce dijonské hořčice
1-2 lžíce medu
Kuřecí maso očistěte a
odstraňte kůstky či šlachy, které by mixér nemusel rozsekat. Vše rozemelte na
mlýnku.
Troubu předehřejte na
180°C.
Mleté maso smíchejte s
nasekanými bylinkami, dijonskou hořčicí, strouhankou, muškátovým oříškem a
dochuťte solí a pepřem. Před pečení je vhodné maso ochutnat – udělejte malou
placičku, kterou opečete na malé pánvi. Pokud je mleté maso dobře ochucené
pusťte se do přípravy polpettone, pokud není, opětovně dochuťte a zkušební
pokus opakujte.
Z masa vytvořte
dvě šištičky jako při přípravě sekané. Doprostřed při tom však vložte do každé
dva plátky cheddaru. Dobře každou šištičku vytvarujte, aby sýr při pečení
nemohl vytéci.
Vložte do trouby a
pečte zhruba 25 minut. Během pečení sekanou potírejte směsí, kterou jste si
vytvořili smícháním dijonské hořčice a medu.
Podávala jsem
s restovanou cuketou a pórkem na olivovém oleji.