Přečetli jste si název receptu a vybavili se vám Vánoce? Nepočítejte však, že dnešní recept bude chuťově podobný vánočnímu bramborovému salátu.
Ingredience:
(2 osoby)
8-10 středních brambor - záleží na tom jací jste jedlíci
100 g listového špenátu
1 střední čevená cibule
2 vejce
ančovičkový dresink:
6 filátek ančoviček
100 ml majonézy
1-2 lžíce citrónové šťávy
kůra z 1/2 citrónu
pepř
Brambory oloupejte (máte-li nové brambory loupat nemusíte) a nakrájejte středně velké měsíčky. Pečte v troubě zhruba 20-25 minut než nezměknou a nezískají nazlátlou barvu.
Během pečení brambor si uvařte vejce. Vařím je ve vroucí vodě 7 minut, nejsou vevnitř úplně natvrdo, žloutek je ještě malinko kašovitý. Cibuli nakrájejte na co nejtenčí kolečka dokážete.
Všechny ingredience na zálivku rozmixujte v mixéru na hladký dresink. Ančovičky jsou sami o sobě již dost slané, proto dresink již nesolte, pouze ho opepřete.
Upečené brambory v misce smíchejte s opláchnutým špenátem a hotovým dresinkem. Podávejte s vajíčkem nakrájeným na plátky, zasypané červenou cibulí a třeba řeřichou pokud vám doma roste.