V jednoduchosti je krása. V tomto receptu není potřeba spousta surovin, ale jen čtyři. Snažte se je proto neošidit, jelikož jídlu dají opravdovou chuť.
Ingredience:
(2 osoby)
300g špaget (výborné jsou Barilla)
8 stroužků česneku
2 červené feferonky
petrželka -tu jsem bohužel neměla, tak jsem použila zbytek rukoly
olivový olej
pepř
sůl
Špagety uvařte dle návodu al dente.
Česnek nakrájejte na plátky a feferonku na malé kostičky. Osmahněte dosklovata (na mé fotce je už trochu hnědší, proto ho raději sundejte z ohně dříve) a dejte z ohně. Do pánve nalijte několik lžic vody z hrnce ze špaget, těstoviny pak nebudou suché.
Špagety slijte a smíchejte v pánvi s česnekem a feferonkami a nakrájenou hrstí petrželky.
Můžete podávat posypané sýrem, ale už to nebudou pravé Aglio olio e peperoncino.