Ledový salát, hlávkový, salát, dubový salát, čínské zelí...Stop!
Proč nezkusit něco nového! Třeba frisée salát.
Tento kadeřavý salát má jemně nahořklé aroma. Pochutnáte si na něm hlavně v kombinaci s aromatickými dresinky. Z listů vyřízněte žebroví - je příliš hořké.
Salát Frisée |
(2 osoby)
salát Frisée
3 zralá rajčata
okurka
2 vejce
tuňák ve vlastní šťávě
Dresink:
3 lžíce jogurtu
2 lžíce hrubozrné horčice (může být i kremžská)
lžíce majonézy
citrónová šťáva
olivový olej
Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na úzké nudličky. Salát roztrháme na kousky. Zeleninu ve větší míse smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a lehce osolíme.
V menší misce smícháme jogurt, hořčici a majolku. Osolíme a opepříme.
Vodu uvedeme do varu a přilijeme do ní lžíci octa a špětku soli. Ve vřící vodě (mírně bublinkatí, ale ne moc, jen tak jemně) vytvoříme lžící vodní vír.
Vajíčko si rozklepneme do skleničky a poté přelijeme do naběračky. Opatrně vkládáme do vodního víru. Vaříme 3,5-4 minuty dle velikosti vejce.
Nejprve na talíř naaranžujeme salát, poté rozložíme kousky tuňáka, polijeme hořčičným dresinkem a na závěr položíme ztracené vejce, které rozevřeme pomocí dvou vidliček. Žloutek se začne zvolna roztékat po salátu